Αρθρο Στέφανου Μάνου στην «Κ»: Το προκλητικό δικαστικό-pass

Αρθρο Στέφανου Μάνου στην «Κ»: Το προκλητικό δικαστικό-pass

Μετά τα τόσα pass της κυβέρνησης δεν είναι περίεργο ότι και οι συνταξιούχοι δικαστικοί ζήτησαν και πέτυχαν το δικό τους pass

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα τόσα pass της κυβέρνησης δεν είναι περίεργο ότι και οι συνταξιούχοι δικαστικοί ζήτησαν και πέτυχαν το δικό τους pass.

Στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2012 θα πρέπει να επανέλθουν οι συντάξεις των δικαστικών λειτουργών που έχουν καταθέσει προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι συντάξεις όπως και άλλες δαπάνες περικόπηκαν με τα μνημόνια για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας.

Είναι παράδοξο ότι η ισχυρή πλειοψηφία που πήρε την απόφαση του δικαστικού pass δεν έκρινε αντισυνταγματική την ίδια τη χρεοκοπία! που προκάλεσε τις περικοπές των συντάξεων και των μισθών.

Η κυβέρνηση των μικρών αντιστάσεων θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την πίεση για την επέκταση του δικαστικού συνταξιοδοτικού pass και σε αυτούς που δεν είχαν προσφύγει.

Η πρότασή μου: Να νομοθε-τηθεί ότι οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως αυτή, θα είναι παραδεκτές μόνο αν συνοδεύονται από αξιόπιστη εκτίμηση του δημοσιονομικού κόστους που προκαλούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT