Ιός Δυτικού Νείλου: 20 θάνατοι και 157 κρούσματα συνολικά

Ιός Δυτικού Νείλου: 20 θάνατοι και 157 κρούσματα συνολικά

Την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν ένας θάνατος και πέντε νέα κρούσματα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 20 ανέρχονται, εντός του 2023, οι θάνατοι ασθενών από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί και διερευνηθεί.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν ένας θάνατος και πέντε νέα κρούσματα, ενώ για ένα περιστατικό εκκρεμεί η ολοκλήρωση του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (δεν περιλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων).

Ειδικότερα, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, έχουν εντοπισθεί και διερευνηθεί συνολικά 157 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα.

Από αυτά, τα 115 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ)  –εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση– ενώ σε 42 περιπτώσεις παρουσιάσθηκαν ήπιες ή και καθόλου εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν εντοπιστεί σε οικισμούς στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης, Ξάνθης, Εβρου, Καστοριάς, Αρτας και Ιωαννίνων. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT