Ελ. Βενιζέλος: Στην Αθήνα 90 Ελληνες από το Ισραήλ

Ελ. Βενιζέλος: Στην Αθήνα 90 Ελληνες από το Ισραήλ

Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν με φίλοι και συγγενείς, με τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν να προκαλούν συγκίνηση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφτασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με πτήση της ELΑL 90 Ελληνες από το Ισραήλ. Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν με αγωνία φίλοι και συγγενείς, με τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν να προκαλούν συγκίνηση.

Οπως μεταφέρουν, δέχθηκαν τηλεφωνική κλήση το μεσημέρι από την Πρεσβεία, ώστε να μεταβούν αμέσως στο αεροδρόμιο προκειμένου να επαναπατριστούν. Στο αεροδρόμιο «επικρατεί ένα χάος» όπως αναφέρουν, «ο κόσμος που περιμένει να φύγει είναι πολύς».

«Το δωμάτιό μου είναι καταφύγιο. Γύρισα με τους γονείς μου Ελλάδα αλλά θα ξαναπάω κάποια στιγμή στο Τελ Αβίβ. Βλέπω στο Instagram δημοσιεύσεις από γνωστούς μου που αναζητούν κόσμο», περιγράφει ο Ντανιελ Φλορεντιν, που ήταν από τους πρώτους που κατέβηκαν από το αεροπλάνο.

«Πηγαίναμε στα καταφύγια και λέγαμε είμαστε σίγουρα ασφαλείς;» αναφέρει ο Παναγιώτης Μαματζάκος. 

«Αυτό που ζήσαμε ήταν συγκλονιστικό. Ρουκέτες, θόρυβος, σειρήνες. Ημασταν συνέχεια στο καταφύγιο. Οι σειρήνες χτυπούσαν όλη την ημέρα. Ολες τις στιγμές από το Σάββατο δεν μπορώ να τις ξεχάσω εύκολα. Οταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο στην Ελλάδα ένιωσα ανακούφιση, ακούω ακόμα τις σειρήνες στα αφτιά μου», λέει η Σανπρίνα Μάτολα.

Για αύριο, Τετάρτη (11.10.23), έχει προγραμματιστεί ειδική, ναυλωθείσα από το υπουργείο Εξωτερικών, πτήση για την επιστροφή και Ελλήνων κατοίκων του Ισραήλ που επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT