Σάμος: Ενταση σε δομή μεταναστών μετά το χτύπημα στη Γάζα

Σάμος: Ενταση σε δομή μεταναστών μετά το χτύπημα στη Γάζα

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που φέρονται να πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ένταση επικράτησε αργά χθες τη νύχτα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Σάμο με αφορμή τα δραματικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 700 πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται στη δομή 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα κινήθηκαν από διάφορες πτέρυγες προς την κεντρική πύλη της δομής φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και εναντίον του Ισραήλ. Κινητοποιήθηκαν διμοιρίες, μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το προσωπικό της δομής καταφέρνοντας να οδηγήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στους οικίσκους όπου διαμένουν.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν επτά άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν πέντε για τις κατηγορίες της διέγερσης σε βιαιοπραγίες, διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών και καλούσαν τους υπόλοιπους αλλοδαπούς να μετάσχουν στις επιθέσεις. Για τον συντονισμό της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε drone της αστυνομίας που πετούσε πάνω από την εγκατάσταση.  

Τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης παρόμοια επεισόδια είχαν ξεσπάσει στη δομή της Λέρου, ενώ την 7η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η Χαμάς είχε εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ, σε ιστοσελίδα του εξωτερικού είχε αναρτηθεί βίντεο από τη δομή της Σάμου στο οποίο απεικονίζονταν μετανάστες να πανηγυρίζουν για το τρομοκρατικό χτύπημα στο νότιο Ισραήλ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή