Βουλή: Εγκρίθηκε η αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων στη Θεσσαλία

Βουλή: Εγκρίθηκε η αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων στη Θεσσαλία

«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη. «Παρών» δήλωσαν τα υπόλοιπα κόμματα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Νίκης, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναστολή κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, προσωπικές κρατήσεις) στη Θεσσαλία, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκτά ισχύ με το εν λόγω σχέδιο νόμου, πράξεις που έχουν διενεργηθεί από 6 Σεπτεμβρίου έως και τη δημοσίευση του νόμου, λογίζονται ως μη γενόμενες και επαναλαμβάνονται μετά την πάροδο της προθεσμίας αναστολής.

Μέχρι 10 Νοεμβρίου αναστέλλονται επίσης οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων, βοηθημάτων και αντιρρήσεων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σημειώνεται πως «ναι» στο νομοσχέδιο δήλωσαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη. «Παρών» δήλωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα προστατεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των πληγέντων στη Θεσσαλία.

Σε σχέση με το χρονικό εύρος της αναστολής αναγκαστικής εκτέλεσης (έως 10 Νοεμβρίου), ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στην κύρωση της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Η κυβέρνηση θα λάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία και κάθε απαραίτητο μέτρο για να στηρίξει όσους επλήγησαν», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε, έχει και επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια ως προς την πρόληψη, τον σχεδιασμό της πολιτικής για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, όσον αφορά τη Θεσσαλία τουλάχιστον», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού.

Από την πλευρά της, η ειδική αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, επισήμανε ότι το 2022, «μετά δηλαδή την πάροδο μιας ολόκληρης τετραετίας, αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα αξιολόγησαν τη χώρα μας σε σχέση με την πρόοδο των οφειλόμενων ενεργειών αντιπλημμυρικής προστασίας. Κανένα από τα είκοσι έξι μέτρα δεν είχε υλοποιηθεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή