Επανομή: Επιθέσεις λύκων σε σκύλους ανησυχούν τους κατοίκους

Επανομή: Επιθέσεις λύκων σε σκύλους ανησυχούν τους κατοίκους

Μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση επικρατεί στην Επανομή και τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης λόγω της επανεμφάνισης λύκων κοντά στον αστικό ιστό και των νέων περιστατικών επιθέσεων σε σκύλους.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε στην Επανομή, όταν ένας λύκος εισέβαλε σε αυλή κατοικίας και επιτέθηκε στον σκύλο συντροφιάς του ιδιοκτήτη.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν τρεις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα στα Βασιλικά, αλλά και στην Επανομή, σύμφωνα με κυνηγούς.

«Λύκος είναι, είδα τα πατήματά του»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Μαύρος, κάτοικος της Αγίας Παρασκευής, τονίζει: «Εχω χάσει μέσα σε δύο μήνες δύο σκυλιά, το πρώτο δεν το βρήκα, το δεύτερο το βρήκε ένας φίλος φαγωμένο, άκουσα τη φασαρία πάνω στο κυνήγι, λύκος είναι, είδα τα πατήματά του».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Επανομής, Γιώργος Ρήγας, εξηγεί πως έχουν ήδη απευθυνθεί στο δασαρχείο ζητώντας βοήθεια. «Απευθυνθήκαμε στο δασαρχείο, να δούμε τι θα γίνει με το πρόβλημα. Κάνουν ό,τι μπορούν», αναφέρει.

200 τεκμηριωμένες επιθέσεις σε τρία χρόνια

«Υπάρχουν συνεχώς καταγγελίες από συναδέλφους κυνηγούς για απώλεια κυνηγετικών σκύλων, δυστυχώς το φαινόμενο όσο πάει αυξάνεται. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης έχει επισημάνει το πρόβλημα εδώ και χρόνια. Εχουν γίνει διαβήματα προς το υπουργείο, για να πάρει θέση το κράτος», τονίζει ο γενικός γραμματέας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας, Στέργιος Τζήμας.

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 τεκμηριωμένες επιθέσεις λύκων σε ζώα στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή