Market Pass: Παρατείνεται μέχρι τον Δεκέμβριο στις πληγείσες περιοχές

Market Pass: Παρατείνεται μέχρι τον Δεκέμβριο στις πληγείσες περιοχές

Το μηνιαίο ύψος αγορών ορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση του Market Pass για δύο μήνες στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Τετάρτη προβλέπει διπλάσια οικονομική ενίσχυση, η οποία καταβάλλεται με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, χορηγείται ενίσχυση 20% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, ενώ η καταβολή του Market Pass στο σύνολο της χώρας προέβλεπε χορήγηση 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών.

Το μηνιαίο ύψος αγορών ορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο αγορών το ποσό των 1.000 ευρώ. Το όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από 6 εξαρτώμενα τέκνα.

Σε ποιες περιοχές παρατείνεται το Market Pass

Η παράταση της ενίσχυσης για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου αφορά σε νοικοκυριά που κατά την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναλυτικά για τη Θράκη, περιλαμβάνεται η περιφερειακή ενότητα Εβρου καθώς και χωριά της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης (Φιλλύρα, Σώστης, Γρατινή, Στυλάρι, Σιδηράδες, Μαρώνεια και Σάπες).

Από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου, της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας ‘Αννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Μακρακώμης, και του Δήμου Στυλίδας.

Τέλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στις περιοχές του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Αννας, των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας — Αιδηψού, της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι των προηγούμενων κύκλων του Market Pass στις πληγείσες περιοχές καθίστανται αυτεπάγγελτα δικαιούχοι και της παράτασης για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου χωρίς να απαιτείται εκ νέου υποβολή αίτησης.

Υπογραμμίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, ενώ δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, ή η ανάληψή του.

Θα ακολουθήσει κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία θα καθορίζονται οι ημερομηνίες καταβολής της ενίσχυσης καθώς και οι λεπτομέρειες που αφορούν στα σημεία χρήσης της οικονομικής ενίσχυσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT