Αρκαδία: Κατασχέθηκαν 160 κιλά κάνναβης – Εξι συλλήψεις

Αρκαδία: Κατασχέθηκαν 160 κιλά κάνναβης – Εξι συλλήψεις

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 160 κιλά κάνναβης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική οργάνωση που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά εξάρθρωσαν στην Αρκαδία οι αστυνομικές αρχές, προχωρώντας σε έξι συλλήψεις.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερα από 160 κιλά κάνναβης, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη δράση της θα προσέγγιζαν τις 600.000 ευρώ. Οι ποσότητες κάνναβης προέρχονταν από φυτεία σε τοπική κοινότητα του Δήμου Γορτυνίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 22 Οκτωβρίου τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας από 39 έως 45 ετών και δύο Ελληνες, ηλικίας 62 και 64 ετών, αντίστοιχα. Ηγετικό μέλος φέρεται να ήταν 45χρονος αλλοδαπός.

Αρκαδία: Κατασχέθηκαν 160 κιλά κάνναβης – Εξι συλλήψεις-1
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και τα –κατά περίπτωση– αδικήματα για τα όπλα και περί αλλοδαπών.

Τα ευρήματα των Αρχών

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ύστερα από πολύμηνες έρευνες. 

Τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης, σε περιοχές της Αρκαδίας και της Αττικής.

Διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 101,4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 67,6 κιλά φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα οχήματα, ένα περίστροφο, τρία φυσίγγια και το ποσό των 15.385 ευρώ.

Κατασχέθηκαν επίσης τρεις ζυγαριές ακριβείας, οκτώ κινητά, μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, εξοπλισμός αποξήρανσης, θερμάστρα υγραερίου, δύο υπνόσακοι καθώς και πλήθος από εργαλεία για την καλλιέργεια και συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Δείτε φωτογραφίες

Αρκαδία: Κατασχέθηκαν 160 κιλά κάνναβης – Εξι συλλήψεις-2
Αρκαδία: Κατασχέθηκαν 160 κιλά κάνναβης – Εξι συλλήψεις-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή