«Απαιτούνται τεράστια ποσά για τη Θεσσαλία»

«Απαιτούνται τεράστια ποσά για τη Θεσσαλία»

O Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι παρουσίασε στους υπουργούς Γεωργίας τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας ξεκίνησε τη εισήγησή του στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεσχόφσκι, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την περιοχή.

Oπως τόνισε, 850.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης έχουν καταστραφεί, ενώ πάνω από 100 χιλιάδες ζώα πνίγηκαν. Αναφερόμενος στην πρωτοφανή έκταση των ζημιών και στις συναντήσεις που είχε με αγρότες, ο κ. Βοϊτσεσχόφσκι υπογράμμισε ότι τα ποσά που απαιτούνται για επανορθώσεις είναι τεράστια.

Παρουσίασε στους υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε. τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε στη Θεσσαλία κατά την επίσκεψή του στις 5 Οκτωβρίου, κάνοντας ειδική αναφορά στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες, στις κατεστραμμένες γεωργικές υποδομές και στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που αντίκρισε μαρτυρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης, καθώς και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρέμβασή του σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών, κάλεσε και τους ομολόγους του της Ε.Ε. να επισκεφθούν τη Θεσσαλία στις 9 Νοεμβρίου.

Σε συνάντηση που είχε πριν το Συμβούλιο Υπουργών με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έλαβε τη δέσμευσή της ότι θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT