Θεσσαλία: Πλημμυροπαθείς στο Βλοχό ζητούν γη για μετεγκατάσταση

Θεσσαλία: Πλημμυροπαθείς στο Βλοχό ζητούν γη για μετεγκατάσταση

Το αίτημα προς το δήμο Παλαμά αφορά μέχρι στιγμής 70 περίπου οικογένειες πλημμυροπαθών, που θεωρούν την μετεγκατάσταση ως την καλύτερη δυνατή επιλογή

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χώρο για την ανέγερση μονοκατοικιών προκειμένου να μετεγκατασταθούν, ζητούν με αίτημά τους προς το δήμο Παλαμά, κάτοικοι από το χωριό Βλοχός, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel» το Σεπτέμβριο.

Το αίτημα υπέβαλε την Παρασκευή ο πρόεδρος της κοινότητας, Ιωάννης Κούκας, ο οποίος τόνισε στο karditsalive.net πως αφορά 70 περίπου οικογένειες πλημμυροπαθών, που θεωρούν την μετεγκατάσταση σε νέο χώρο ως την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οπως ανέφερε, μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συνέλευση στο χωριό, προκειμένου να υπογράψουν και άλλοι κάτοικοι το σχετικό αίτημα.

Στο αίτημά τους οι κάτοικοι αναφέρονται στα ακραία φαινόμενα που αντιμετώπισαν, τόσο κατά την κακοκαιρία «Daniel» όσο και μετέπειτα με την κακοκαιρία «Elias», επισημαίνοντας ότι «το χωριό, ένας πολύ ευαίσθητος χώρος από άποψη γεωδυναμικού, κυριολεκτικά βυθίστηκε και έμεινε κάτω από το νερό για περίπου 25 ημέρες».

«Από θαύμα καταφέραμε να γλιτώσουμε τις ζωές μας, καταφεύγοντας στο γειτονικό ανάχωμα, ενώ παρακολουθούσαμε έντρομοι όλη την περιοχή, τις περιουσίες και τη ζωή μας ολόκληρη, να βυθίζονται αβοήθητα και να εξαφανίζονται κάτω από τη λίμνη που ταχέως και βιαίως δημιουργήθηκε», σημειώνουν.

«Εχοντας ως πρώτο μέλημα την εξασφάλισή μας από νεότερους κινδύνους κατά της ζωής μας εν γένει, αιτούμαστε την παραχώρηση εκτάσεως γης, αρκετής προς ανέγερση μονοκατοικιών για το σύνολο των αιτούντων, στην έδρα του δήμου Παλαμά», καταλήγει το αίτημα των κατοίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT