Θάνατος 17χρονου Ρομά: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Μέγαρα και Θήβα

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Μέγαρα και Θήβα

Νέα νύχτα έντασης μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε σειρά πόλεων, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 17χρονου Ρομά στο Λεοντάρι Βοιωτίας από αστυνομικά πυρά. 

Μέχρι πριν από περίπου μία ώρα η Εθνική οδός στα δύο ρεύματα ήταν κλειστή από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο καθώς Ρομά συγκεντρώθηκαν στο ύψος του ΣΕΑ

Ορισμένοι άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 21:30.

Επεισόδια στη Θήβα

Στο Πυρί της Θήβας και στη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, συγκεντρώθηκαν επίσης Ρομά, οι οποίοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου.

Η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας διακόπηκε έτσι για δεύτερη ημέρα ενώ στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη και παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Θάνατος 17χρονου Ρομά: Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη, Μέγαρα και Θήβα-1
Επεισόδια στην Αλίαρτο – Φωτ.: tvstar

Ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης, που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι. Μετέβη στο κέντρο υγείας της περιοχής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Χημικά και ένταση στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα της Τρίτης, σοβαρή ένταση σημειώθηκε και στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, δεκάδες άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως κοντά στον οικισμό «Αγίας Σοφίας».

Δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, ένταση με φωτιές επικράτησε και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πέριξ του οικισμού «Τσαΐρια». Στο σημείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μετέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις διάσπαρτες μικροεστίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή