Μπλέκεται κι άλλο το κουβάρι στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Μπλέκεται κι άλλο το κουβάρι στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Δημοσιεύθηκε επιστολή ανηλίκου όπου ανακαλούσε την καταγγελία του για ασέλγεια κατά του πατρός Αντωνίου – «Πλαστογραφήθηκαν η υπογραφή του και της μητέρας του», είπε ο δικηγόρος του

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπλοκη τροπή πήρε ένα σκέλος της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου». Χθες δημοσιοποιήθηκε ότι ένας εκ των ανηλίκων που είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια ανακάλεσε με επιστολή του όσα είχε καταθέσει ισχυριζόμενος ότι είχε παρασυρθεί από άλλους, οι οποίοι φέρονται να του έταξαν χρηματική αμοιβή προκειμένου να πλήξει τον ιερέα.

Ο 16χρονος είχε καταθέσει τους προηγούμενους μήνες στο «Σπίτι του Παιδιού», δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για ανάκληση των καταθέσεών του, ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, υποστήριξε ότι δεν συντάχθηκε κάποια επιστολή από τον ανήλικο. Ανέφερε ακόμη ότι πλαστογραφήθηκαν η υπογραφή του εφήβου, όπως και της μητέρας του.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο εισαγγελέας πρωτοδικών πρότεινε την παραπομπή του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Οι δύο νέοι που τον είχαν καταγγείλει είναι σήμερα ηλικίας 19 και 16 ετών.

Βάσει και της τελευταίας εξέλιξης, το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να κρίνει εάν ο ιερέας θα παραπεμφθεί και για τις δύο καταγγελίες ή εάν θα ζητηθούν συμπληρωματικές ανακριτικές ενέργειες. Πρώτος είχε καταγγείλει τον ιερέα ο 19χρονος.

Για τον Δεκέμβριο έχει οριστεί, έπειτα από αναβολή, η εκδίκαση των πλημμελημάτων για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Εκτός από τον ιδρυτή της οργάνωσης, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται στελέχη και εργαζόμενοι των δομών της «Κιβωτού» στο Διμήνι, στον Ανω Βόλο, στη Χίο και στον Κολωνό.

Αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, απειλή, καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου με μεθοδευμένη πρόκληση εξάντλησης κατά συρροήν. Στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο περιγράφονται πρακτικές «σωφρονισμού» ανηλίκων με εξαντλητικές τιμωρίες, απειλές, ξυλοδαρμούς και πολύωρη βαριά χειρωνακτική εργασία.

Ο πατήρ Αντώνιος, σε υπόμνημα που είχε καταθέσει μέσω των συνηγόρων του, είχε αρνηθεί την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, καθώς και τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί από δύο ανηλίκους για σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους του. Εκκρεμεί ακόμη το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή