Θάνατος 17χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας: ««Το αγαπήσαμε αυτό το παιδί, δεν έδωσε ποτέ του αφορμή»

Θάνατος 17χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας: ««Το αγαπήσαμε αυτό το παιδί, δεν έδωσε ποτέ του αφορμή»

Με τα καλύτερα λόγια μιλούν για τον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο οι δάσκαλοί του – Το πρωί δούλευε για να στηρίξει την οικογένειά του και το απόγευμα πήγαινε σε ΕΠΑΛ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηταν ένα γλυκύτατο παιδί, ένας βιοπαλαιστής της ζωής από πολύ μικρή ηλικία. Είμαστε συγκλονισμένοι με τον χαμό του και τον τρόπο που έγινε». Ο λόγος για τον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού το Σάββατο το βράδυ στο χωριό Λεοντάρι, κοντά στην Αλίαρτο, και προέρχεται από καθηγήτριές του.

«Τον Χρήστο τον γνώριζα από παιδάκι, όπως και την οικογένειά του. Ζουν στην Αλίαρτο, νοικιάζουν σπίτι εδώ. Ηταν δύο αδέλφια, ο Χρήστος και ο Πάρις, ένα χρόνο μικρότερος. Πριν από τρία χρόνια πέθανε ο πατέρας τους και τότε, ειδικά ο Χρήστος ως μεγαλύτερος, προσπάθησε να βοηθήσει όλη την οικογένεια. Ξεκίνησε να δουλεύει το πρωί και πήγαινε στο εσπερινό ΕΠΑΛ», λέει στην «Κ» η Αντιγόνη Χαλιμούρδα, καθηγήτρια στο γυμνάσιο Αλιάρτου.

Η οικογένεια του Χρήστου αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, πάσχιζε να τα φέρει βόλτα, η μητέρα του εργάζεται ως συμβασιούχος στον δήμο. Ο πατέρας του Χρήστου είχε καταγωγή Ρομά, η μητέρα του όχι. Ηταν μια οικογένεια αγαπητή και αρκετός κόσμος από την Αλίαρτο τους στήριζε με διάφορους τρόπους. Ο Χρήστος έκανε διάφορες δουλειές για να βοηθήσει, το τελευταίο διάστημα έλεγε πως ήθελε να γίνει ηλεκτρολόγος και να πάρει και την αντίστοιχη ειδικότητα στο ΕΠΑΛ. «Oσοι τον γνώριζαν έλεγαν τα καλύτερα για τον Χρήστο. Δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή. Το αγαπήσαμε αυτό το παιδί», σημειώνει στην «Κ» η Βασιλική Περλεπέ, η οποία ήταν καθηγήτρια του Χρήστου στο γυμνάσιο Αλιάρτου.

«Αντέδρασα όταν είδα στα ΜΜΕ να βγαίνει πως σκοτώθηκε ένας Ρομά. Οταν ένας άνθρωπος χάνεται, δεν πρέπει να του κολλάμε μια ταμπέλα. Είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Τα στερεότυπα μόνο προβλήματα δημιουργούν», συμπληρώνει η κ. Περλεπέ. «Εμείς στο σχολείο, όλοι μαζί, κάναμε έναν αγώνα για να προχωρήσουν όλα τα παιδιά».

«Η χρήση της ταμπέλας Ρομά οδηγεί εύκολα στη σκέψη πως επρόκειτο για ένα παραβατικό παιδί. Δεν είναι έτσι. Ο Χρήστος ήταν ένα γλυκύτατο παιδί, όπως και ο αδελφός του. Εδινε τον αγώνα της ζωής του. Εκανε παρέα με τους συμμαθητές του και τα άλλα παιδιά, με τα παιδιά μας. Δεν είχε ποτέ δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Δεν είχε δίπλωμα για το αυτοκίνητο. Είχε βγει με τον αδελφό του και δύο κορίτσια κι επέστρεφαν. Φοβήθηκε προφανώς και δεν σταμάτησε στον έλεγχο. Δεν είναι για σκότωμα αυτό», τονίζει η κ. Χαλιμούρδα.

Το κλίμα στην Αλίαρτο είναι βαρύ, ειδικά οι νέοι που γνώριζαν τον Χρήστο είναι οργισμένοι. Η τοπική ΕΛΜΕ όπως και συμμαθητές του ζητούν «δικαιοσύνη». Υπάρχει ανησυχία για το πλήγμα στη συγκεκριμένη οικογένεια. Υπάρχουν αντιδράσεις των Ρομά από τους γειτονικούς οικισμούς. Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κηδεία του 17χρονου. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές του Χρήστου συγκεντρώθηκαν για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Στην Αττική, επεισόδια έγιναν στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, όπου ομάδα Ρομά άναψε φωτιές. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Νωρίτερα, η λεωφόρος Μεσογείων παρέμεινε κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κλειστή παρέμενε το απόγευμα και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου, όπου περίπου 200 συγκεντρωμένοι άναψαν επίσης φωτιές σε κάδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT