Κτηματολόγιο: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κτηματολόγιο: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Ειδικότερα, με το εν λόγω σχέδιο νόμου, επιταχύνονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου, ενώ επιχειρείται η διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές πράξεων επί ακινήτων

Οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση ακινήτων απλοποιούνται και επιταχύνονται, ενώ παράλληλα μειώνεται η γραφειοκρατία και η επιβάρυνση των συναλλασσόμενων.

Επιπλέον, αντιμετωπίζονται ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που χρήζουν άμεσης επίλυσης, για θέματα σχετικά με την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.

Σημειώνεται πως η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9:00 π.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή