Καταδίκη του τηλεπαρουσιαστή

Καταδίκη του τηλεπαρουσιαστή

Ενοχος για κακούργημα κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος – Αφέθηκε ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για εκδικητική πορνογραφία καταδικάσθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κακούργημα, αλλά αναμένεται να ασκήσει έφεση, οπότε και θα αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Ωστόσο του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Πάντως, ο καταδικασθείς όταν άκουσε την ετυμηγορία δεν αντέδρασε, ούτε και έκανε κάποια δήλωση. Από την άλλη πλευρά, η καταγγέλλουσα μετά την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε σε δάκρυα, ενώ σε δηλώσεις της τόνισε ότι θα περίμενε τουλάχιστον να ακούσει μια συγγνώμη από τον κατηγορούμενο όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μετά την αποκάλυψη των βίντεο που είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο. Αναφερόμενη μάλιστα στο γεγονός ότι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παντρεύτηκε, τόνισε ότι η ίδια δεν έχει ακόμα καταφέρει να ξεπεράσει την υπόθεση αυτή δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει τα βίντεο και τις φωτογραφίες.

Η διαδικασία της δίκης είχε ξεκινήσει πριν από μερικές μέρες, ωστόσο διεκόπη ενόψει της εισαγγελικής πρότασης. Συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο ερωτικές σκηνές σε φωτογραφίες και βίντεο της πρώην συντρόφου του, όχι μία αλλά πολλές φορές στο χρονικό διάστημα από το 2012 έως το 2019, προκειμένου να την εκδικηθεί (αδίκημα εκδικητικής πορνογραφίας).

Οπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής του, κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, την οποία όμως αποδίδει σε «πάθος» που οφείλεται σε διαγνωσμένη ψυχική νόσο. Παράλληλα, με βάση την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σκοπό να βλάψει την πρώην σύντροφό του με την πράξη του. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή χωρίς ακροατήριο έπειτα από αίτημα της καταγγέλλουσας.

Αναβάθμιση κατηγορίας

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για πλημμεληματικές κατηγορίες, τον περασμένο Φεβρουάριο, σε κάθειρξη πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Oμως, κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε η πράξη του να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε. Ετσι, παρά το γεγονός ότι η καταδίκη χθες ήρθε σε δεύτερο βαθμό θεωρείται ότι ο πρώην παρουσιαστής δικάστηκε σε πρώτο βαθμό μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας. Οπότε σε κάθε περίπτωση αναμένεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα συνεχίσει να απασχολεί τα δικαστήρια πριν υπάρξει τελεσίδικη ετυμηγορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή