Δένδιας: Nα διερευνηθεί ο ελλιμενισμός του αντιτορπιλικού «Βέλος»

Δένδιας: Nα διερευνηθεί ο ελλιμενισμός του αντιτορπιλικού «Βέλος»

Τη διερεύνηση του ζητήματος του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διερεύνηση του ζητήματος του τόπου ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Αυτό γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με αφορμή τις ζημιές που υπέστη στην πρύμνη το ιστορικό αντιτορπιλικό, κατα την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι, με εμφανείς ζημιές από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, το πληγωμένο σκάφος, το οποίο αποτελεί ζωντανή ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και του αντιδικτατορικού αγώνα, είχε ρυμουλκηθεί την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Το αντιτορπιλικό «Βέλος» είχε δέσει στο ανατολικό τμήμα της παραλίας της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2019 και η υποδοχή των πολιτών είχε ξεκινήσει επισήμως στις 14 Σεπτεμβρίου τότε, ενώ μέχρι σήμερα ο αριθμός των επισκεπτών που δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη ξεπερνά τους 250.000.

Πρόκειται για πλοίο που ναυπηγήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ και έλαβε την ονομασία USS «CHARRETTE» DD 581. Καθελκύστηκε στις 3 Ιουνίου του 1942 και υπηρέτησε επί 32 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας σε αποστολές και ασκήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή