Σαλαμίνα: Συνελήφθη 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο

Σαλαμίνα: Συνελήφθη 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο

Είχε κατηγορηθεί ακόμη μια φορά για παρόμοια αδικήματα.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, 68χρονος ιερέας που ανήκει στο δόγμα των παλαιοημερολογιτών, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο 68χρονος είναι ιερέας σε εκκλησία που ανήκει στην Εκκλησία Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδας και όχι στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από δικογραφία που είχε σχηματιστεί και καταγγελία που είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του 2023, ο κατηγορούμενος προέβη σε γενετήσιες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο 68χρονος, έχει κατηγορηθεί ακόμη μια φορά και συγκεκριμένα το 2018 για παρόμοια αδικήματα.

Νωρίτερα σήμερα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή