Πώς αποκαλύφθηκε η δράση της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους

Ψευδώνυμα και κωδικές λέξεις στις συνομιλίες τους - Απο τις έρευνες της αστυνομίας έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία τουλάχιστον 20 «πελατών», οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανήλικοι. 

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από καταγγελία γονέων ανήλικης αποκαλύφθηκε η δράση της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους σε πλατείες και πάρκα Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου

Στην καταγγελία αναφερόταν ότι ένας εκ των συλληφθέντων προμήθευσε την κορη τους ναρκωτικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη ήταν φίλη με την 16χρονη που έχασε τη ζωή της τον Νοέμβριο στον Βύρωνα, μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Η αστυνομία τότε είχε προχωρήσει σε 6 συλληψεις. 

Την περασμένη Παρασκευή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς, εννέα μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι, δυο 20χρονοι και ένας 27χρονος, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, στις περιοχές Νέου Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου. 

Αρχηγος της συγκεκριμένης σπείρας φέρεται πως ήταν ένας 20χρονος, ο οποίος μαζί με τον δεύτερο συλληφθέντα ηλικίας 20 ετών, κανόνιζαν συναντήσεις με υποψήφιους «πελάτες» μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων.

Απο τις έρευνες της αστυνομίας έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία τουλάχιστον 20 πελατών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανήλικοι. 

Επίσης, σημαντικός ήταν και ο ρόλος ενος 16χρονου συλληφθέντα, ο οποίος, υπό τις οδηγίες των δυο 20χρονων, έδινε συγκεκριμένες εντολές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, όπως πού, πότε και σε ποιον θα παραδώσουν τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς και τα χρήματα που θα λάβουν από την πώληση, ενημερώνοντάς τους για κάθε κίνηση των μελών της ομάδας.  

Προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η δράση τους, χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους συνήθως διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών όπως το viber, το messenger και το telegram

Απευθύνονταν δε, μεταξύ τους με υποκοριστικά ονόματα ή ψευδώνυμα και χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις και ειδική διάλεκτο για το είδος και τις ποσότητες των ναρκωτικών που εμπορεύονταν, καθώς και τα χρηματικά ποσά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή