Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο της δίωξης για τα τραπεζικά στελέχη

Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο της δίωξης για τα τραπεζικά στελέχη

Το θέμα του αυτεπάγγελτου της δίωξης των τραπεζικών στελεχών είχε καταργηθεί πριν από τρία χρόνια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών και των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου, με το πακέτο μέτρων για τη δικαιοσύνη που εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Το θέμα του αυτεπάγγελτου της δίωξης των τραπεζικών στελεχών είχε καταργηθεί πριν από τρία χρόνια, έχοντας προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, όταν είχε τεθεί στη Βουλή από τον κ. Φλωρίδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει σθεναρά ότι πρόκειται για πάγιες προσωπικές του απόψεις.

Η επαναφορά των ρυθμίσεων για αυτεπάγγελτες διώξεις τραπεζικών στελεχών και στελεχών του δημοσίου, που εξαγγέλθηκε από τον κ. Φλωρίδη κατά την παρουσίαση του συνόλου των διατάξεων του νομοσχεδίου για τη δικαιοσύνη και το ποινικό μας σύστημα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, έχει την έγκριση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του νέου νόμου που προβλέπουν ότι για ποινές πάνω από τρία χρόνια όλοι θα μπαίνουν φυλακή για ένα διάστημα, ο κ. Φλωρίδης εξήγγειλε ευρύ πρόγραμμα της κυβέρνησης για ίδρυση σωφρονιστικών καταστημάτων, χώρων καλύτερα, για την κράτηση εκείνων που θα έχουν καταδίκες σε μικρές ποινές. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή