Στ. Παπασταύρου για Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: «Ημέρα συμπερίληψης και ορατότητας»

Στ. Παπασταύρου για Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας: «Ημέρα συμπερίληψης και ορατότητας»

«Η νέα Εθνική Στρατηγική θα μας φέρει πιο κοντά στην κοινωνία που οραματιζόμαστε», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον Συντονιστικό Μηχανισμό των Ατόμων με Αναπηρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ημέρα «συμπερίληψης και ορατότητας, αλλά και ενότητας για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον Συντονιστικό Μηχανισμό των Ατόμων με Αναπηρία, Σταύρος Παπασταύρου, με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Παπασταύρου συνεχάρη τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας πως από το 2019 έχουν γίνει πολλά βήματα «για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία».

«Γνωρίζω ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, ώστε κανένας και καμία να μη μένει πίσω. Ξέρω ότι έχουμε όλοι μαζί -και εγώ προσωπικά- πολλή δουλειά να κάνουμε για να εξαλείψουμε αποκλεισμούς, εξαιρέσεις και προκαταλήψεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως «η νέα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που σύντομα θα ανακοινωθεί, θα μας φέρει πιο κοντά στην κοινωνία που οραματιζόμαστε. Μια πολιτισμένη κοινωνία που θα σέβεται και θα εγγυάται ισότιμη πρόσβαση σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της».

Σημειώνεται πως το 1ο Open Agora είναι μια συνάντηση του ΚΠΙΣΝ με μη κερδοσκοπικές, ανεξάρτητες, εθελοντικές και ακτιβιστικές οργανώσεις. Είναι, δε, αφιερωμένο στη θεματική «Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή