Καλάθι Χριστουγέννων: Σε ισχύ από 13 Δεκεμβρίου – Τα προϊόντα

Καλάθι Χριστουγέννων: Σε ισχύ από 13 Δεκεμβρίου – Τα προϊόντα

Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να ενταχθούν τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το «καλάθι των Χριστουγέννων» μίλησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας πως, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται να ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως το καλάθι θα περιλαμβάνει σοκολάτες, τσουρέκια, γαλοπούλα, χοιρινό και μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο να ενταχθούν επίσης τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι.

Η σκέψη που υπάρχει για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, όπως σημείωσε, είναι ότι «συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία αποτελούν καλύτερες πηγές γι’ αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ».

«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, δηλαδή για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες», συνέχισε, «είναι, επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα απ’ ό,τι θα το αγόραζα συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή