Ρέντη – Ηχητικό ντοκουμέντο: Επικοινωνία αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Ρέντη – Ηχητικό ντοκουμέντο: Επικοινωνία αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Ηχητικό ντοκουμέντο επικοινωνίας των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, φέρνει στο φως η «Κ»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηχητικό ντοκουμέντο επικοινωνίας των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων στο Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, φέρνει στο φως η «Κ». 

Στο ηχητικό απόσπασμα, αστυνομικοί συζητούν για την κατάσταση του τραυματία και τη διαχείριση του κόσμου που βρίσκεται στο γήπεδο. 

«Πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ (σ.σ. επίδεσμο)», ρωτά ένας αστυνομικός, ενώ στη συνέχεια ζητά μέσω ασυρμάτου: «να μη φύγει κανείς από το γήπεδο, αν δεν λάβεις εντολή». 

Αναλυτικά ο διάλογος:

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».

«Ελήφθη, Αποστόλη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»

«Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός»

«Εχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»

(….)

«Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το καταλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;»

«Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή