Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις

Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις

Πραγματοποιούσαν παράνομες αισθητικές επεμβάσεις και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία άτομα που πραγματοποιούσαν παράνομες αισθητικές επεμβάσεις και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά από επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Οπως προέκυψε, δύο γυναίκες, μια αισθητικός και η βοηθός της, κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, έκαναν ιατρικές αισθητικές επεμβάσεις, χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν προϊόντα με προέλευση από τρίτες χώρες, τα οποία, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) αποτελούν φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, πρόκειται για προϊόντα παράνομης διακίνησης τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους.

Επίσης, χρησιμοποιούσαν ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν ειδική σήμανση, κατ’ ελάχιστο CE, προκειμένου να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4.615 ευρώ, παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα διάφορων επωνυμιών, σύνθεσης και περιεκτικότητας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα και παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χωρίς ειδική σήμανση, που δεν μπορούν να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος των δύο συνιδιοκτητών της εταιρείας, από τους οποίους ο ένας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Τα σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στον Ε.Ο.Φ., ο οποίος θα ενημερωθεί σχετικά και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή