Παράνομη η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

Παράνομη η στάση εργασίας σε μετρό και τραμ

«Οι γραμμές 1, 2, 3 του μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά ως τη λήξη της κυκλοφορίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑ.ΣΥ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την τρίωρη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει έξι σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Σας ενημερώνουμε, πως οι γραμμές 1, 2, 3 του μετρό και το τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για απόψε 6 σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία είχαν ανακοινώσει την πραγματοποίηση της στάσης εργασίας, αναφέροντας: «Επειδή υπάρχουν άρθρα στη συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται. Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει. Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο Mεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία. Οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή