Τα γυρίζει ο 18χρονος για τη φωτοβολίδα

Τα γυρίζει ο 18χρονος για τη φωτοβολίδα

Η απολογία του δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή, που έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ζήτησε εκ των υστέρων, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπαχθεί, υποδηλώνοντας την πρόθεσή του να προβεί σε αποκαλύψεις, ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στου Ρέντη. Ο 18χρονος πρότεινε, στο στάδιο της ανάκρισης που βρίσκεται πλέον η υπόθεσή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, κάτι που δικονομικά δεν μπορούσε να γίνει δεκτό και εξ αυτού απορρίφθηκε. Και τούτο διότι ο ισχύων νόμος δεν επιτρέπει σε κατηγορουμένους για αδικήματα όπως η απόπειρα ανθρωποκτονίας να ζητούν προστασία μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης. Ωστόσο μπορεί ο εν λόγω κατηγορούμενος, αν πράγματι θέλει να συνδράμει τις Αρχές, να επαναφέρει το αίτημά του στο δικαστήριο.

Η απολογία του, πάντως, κινήθηκε χθες σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει, εκ των υστέρων, την ομολογία του ότι αυτός πέταξε τη φονική ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό και «να θολώσει τα νερά». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα στου Ρέντη, όταν πήραν εντολή από άτομο, που δεν κατονομάζει, να βγουν εκτός γηπέδου και να συγκρουστούν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα χωρίς να γνωρίζει τη χρήση της και ότι στόχος του ήταν να την πετάξει ψηλά και όχι εναντίον των αστυνομικών.

Ωστόσο, τα τραγικά αποτελέσματα της πράξης του δεν προσφέρονται προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του και σε κάθε περίπτωση η προσπάθειά του να πείσει ότι μπορεί και να μην ήταν αυτός ο δράστης, αφού φωτοβολίδες έπεσαν και άλλες, δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτή, που έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση πάντως είναι ραγδαίες, καθώς οι Αρχές εντόπισαν DNA δεύτερου ατόμου στον εκτοξευτήρα της ναυτικής φωτοβολίδας, τον οποίο συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο της επίθεσης. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια βρήκαν γενετικό αποτύπωμα ενός εκ των προσαχθέντων για τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για άτομο το οποίο βρισκόταν στο κάδρο των ερευνών. Παράλληλα, στο ευρύτερο πεδίο των ερευνών που έχουν δρομολογηθεί για την εξάλειψη φαινομένων εγκληματικής δράσης εντός και εκτός γηπέδων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, αναμένεται πιθανότητα τη Δευτέρα να ανακοινώσει ποιοι θα αναλάβουν τις έρευνες για τους φακέλους που παρέδωσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πριν από μερικές ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή