Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου» – Διαφωνία για την τεκνοθεσία

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: «Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου» – Διαφωνία για την τεκνοθεσία

«Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας», είπε. Τι απάντησε για την οπαδική βία, για το έργο της Εκκλησίας και την «Κιβωτό του Κόσμου»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό οπαδικής βίας στου Ρέντη, στο έργο της Εκκλησίας τα τελευταία 15χρόνια, στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στην τεκνοθεσία, αλλά και στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Πρέπει να πάμε πάνω στο πρόβλημα και να το λύσουμε. Θα ακολουθήσουν και χειρότερα πράγματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την παιδεία μας. Πηγαίνετε σήμερα σε ένα σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης… Απογύμνωσαν τα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό οπαδικής βίας, τονίζοντας πως: «Δεν πετύχαμε να φέρουμε τους νέους στην εκκλησία».

Αναφερόμενος στο έργο της Εκκλησίας είπε: «Δεν κατάλαβα πότε πέρασαν 15 χρόνια. Εχουν γίνει τόσο πολλά», προσθέτοντας: «Είναι πράγματα που πήγαν καλά, είναι άλλα που είναι στάσιμα και άλλα που δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνονται πράξεις για τον λαό».

Αναφορικά με τη στήριξη στους νέους είπε πως «θα προτείνω στη Σύνοδο τη συνεργασία Εκκλησίας και κράτους, ώστε να δοθούν εκτάσεις της Εκκλησίας προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές και να στεγαστούν νέοι φοιτητές με βάση κριτήρια οικογενειακής κατάστασης».

Σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως «η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα αυτό. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας», τονίζοντας πως «ένα παιδί που θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες τι δικαιώματα θα έχει;».

Για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από ιερείς και μέλη της Εκκλησίας για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε χαρακτηριστικά πως «εγώ έχω βγάλει νέα ταυτότητα», τονίζοντας ότι «και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ομάδες με πιο στενά μυαλά, όμως όποιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια μπορεί να αποχωρήσει».

Για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι είχε πει στον πατέρα Αντώνιο ότι «δεν είναι σωστή η πορεία του», πριν γίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του. Ωστόσο ανέφερε ότι αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω», πρόσθεσε.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή