Βοιωτία: Αποτυπώματα και DNA του 17χρονου στο όπλο του αστυνομικού

Βοιωτία: Αποτυπώματα και DNA του 17χρονου στο όπλο του αστυνομικού

Ανατροπή στην υπόθεση του 17χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία, φέρνει το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή στην υπόθεση του 17χρονου Ρομά που τραυματίστηκε θανάσιμα από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία, φέρνει το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την ανάλυση στο όπλο του αστυνομικού, εντοπίστηκαν αποτυπώματα αλλά και DNA του ανήλικου θύματος, τόσο στο όπλο όσο και στη σκανδάλη.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου στο χωριό Λεοντάρι, ύστερα από καταδίωξη κι ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος είχε προσκρούσει σε παρκαρισμένο Ι.Χ.

Ο νεαρός δέχθηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο του 41χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο αρχιφύλακας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ για την υπόθεση. Στην απολογία του, είχε υποστηρίξει ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα όρμησε πάνω του με σκοπό να του αρπάξει το όπλο, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Η ιατροδικαστική εξέταση

Σε τραύμα της αριστερής τραχηλικής χώρας, που προήλθε από βολίδα πυροβόλου όπλου, οφείλεται ο θάνατος του 17χρονου, καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η βολίδα προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα αρχικά και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Οπως διαπιστώθηκε, όταν η βολίδα μπήκε στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου. Η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών.

Ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά, οι οποίες ενδεχομένως να προκλήθηκαν από την πτώση του στο έδαφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή