Βοιωτία: Ερωτηματικά για τον θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά

Βοιωτία: Ερωτηματικά για τον θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά

Διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο Χρήστος Μιχαλόπουλος καλείται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος, τη νύχτα του Σαββάτου, στη Βοιωτία καλείται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Υστερα από καταδίωξη και ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε προσκρούσει σε παρκαρισμένο Ι.Χ. στο χωριό Λεοντάρι, ο 17χρονος δέχτηκε σφαίρα στον τράχηλο από το υπηρεσιακό όπλο 41χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

«Ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Στο ίδιο δελτίο Τύπου επισημαίνεται πως ο αρχιφύλακας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία καθώς και ότι για την υπόθεση διετάχθη ΕΔΕ.

Εκδοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπηρεσιακή αναφορά που συντάχθηκε για το συμβάν γίνεται λόγος για απόπειρα αρπαγής από τον 17χρονο του όπλου του αστυνομικού, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.

Ενώ δηλαδή το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος είχε ήδη ακινητοποιηθεί και οι αστυνομικοί πλησίασαν για να κάνουν έλεγχο ο ανήλικος –σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ.– κατέβηκε από το όχημα και αποπειράθηκε να αρπάξει το όπλο του αρχιφύλακα.

Η συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων, που πάντως δεν έχει ενσωματωθεί στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το αρχηγείο, αμφισβητείται από τον επίσης ανήλικο αδελφό του θύματος, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

«Βγήκε έξω ο αστυνομικός με το όπλο στο χέρι, χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με δύναμη. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνομικός, τον χτυπάει στα πλευρά, τον τραβάει προς τα έξω και τον πυροβόλησε», φέρεται να δήλωσε την Κυριακή σε δημοσιογράφους.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ανήλικα κορίτσια 16 και 17 ετών, ενώ στο όχημα της ΟΠΚΕ, πλην του αρχιφύλακα που πυροβόλησε επέβαινε ένας 42χρονος υπαρχιφύλακας. Οι καταθέσεις τους ενδέχεται να ρίχνουν φως στις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Η καταδίωξη ξεκίνησε στις 11.15 μ.μ. από την Αλίαρτο, με τους ανήλικους να μη σταματούν σε σήμα των αστυνομικών. Ολοκληρώθηκε 30 λεπτά αργότερα στο Λεοντάρι, με τον 17χρονο να πέφτει νεκρός από το όπλο του αστυνομικού.

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το θλιβερό περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι και οι κανόνες εμπλοκής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT