Επεισόδια στου Ρέντη: Είδα και άλλους να πετάνε φωτοβολίδες και αποφάσισα να ρίξω τη δική μου

Επεισόδια στου Ρέντη: Είδα και άλλους να πετάνε φωτοβολίδες και αποφάσισα να ρίξω τη δική μου

Ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά τον πλησίασε, του έδωσε τη ναυτική φωτοβολία και του έδειξε πώς χρησιμοποιείται

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετανιωμένος «για ό,τι συνέβη» δηλώνει ο 18χρονος σε υπόμνημα που έστειλε στον ανακριτή σχετικά με τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια του Ρέντη από ναυτική φωτοβολίδα. 

Ο ίδιος αναφέρει αρχικά ότι δεν είναι οργανωμένος οπαδός ή γραμμένος σε κάποιο σύνδεσμο, ενώ δεν έχει εμπλακεί σε επεισόδια στο παρελθόν. 

«Είμαι 18 χρονών. Τελείωσα το Λύκειο στα Aνω Λιόσια. Σπουδάζω υδραυλικός και εργάζομαι ως βοηθός υδραυλικού. Δεν έχω απασχολήσει ποτέ τη Δικαιοσύνη. Από μικρός είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και κατά καιρούς πηγαίνω σε αγώνες της ομάδας. Δεν είμαι οργανωμένος ούτε είμαι γραμμένος σε κάποιον σύνδεσμο. Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε επεισόδια», σημειώνει ο 18χρονος.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ημέρα των επεισοδίων: «Πήγα στο γήπεδο με τον αδελφό μου και τρεις φίλους μου για να δούμε τον αγώνα. Δεν γνώριζα ότι θα γίνουν επεισόδια. Μετά το 1ο σετ είδα 100 άτομα να βγαίνουν έξω και ακολούθησα κι εγώ από περιέργεια».

Ο 18χρονος ισχυρίζεται έπειτα ότι άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά τον πλησίασε, του έδωσε τη ναυτική φωτοβολία και του έδειξε πώς χρησιμοποιείται. Ο ίδιος δηλώνει ότι βρισκόταν 70 μέτρα μακριά από τους αστυνομικούς. 

«Ενα άτομο με full face μου έδωσε μια φωτοβολίδα και μου είπε πώς χρησιμοποιείται. Πρώτη φορά έπιανα στα χέρια μου ναυτική φωτοβολίδα και δεν ήξερα ούτε τι είναι ούτε πώς χρησιμοποιείται. Φοβήθηκα ότι αν δεν έκανα αυτό που μου έλεγαν θα είχα συνέπειες και έτσι πήρα τη φωτοβολίδα. Βρισκόμουν 70 μέτρα μακριά από τους αστυνομικούς. Είδα και άλλους να πετάνε φωτοβολίδες και αποφάσισα να ρίξω τη δική μου. Την κρατούσα προς τον ουρανό. Δεν στόχευα τον αστυνομικό αλλά ψηλά στον αέρα. Επειδή δεν ήξερα πώς χρησιμοποιείται προσπάθησα να ακολουθήσω τη διαδικασία που μου είχε υποδείξει αυτός που μου την έδωσε», σημειώνει.

Σχετικά με τη στιγμή της πυροδότησης αναφέρει: «Μου τράνταξε το χέρι προς το οδόστρωμα, έπεσε δύο μέτρα μπροστά μου και στη συνέχεια πήγε προς τους αστυνομικούς. Αναπήδησε μπροστά μου και είδα ότι πήγε προς το μέρος του αστυνομικού. Είδα και άλλη φωτοβολίδα να πηγαίνει προς το μέρος του αστυνομικού».

«Η δική μου ήταν πορτοκαλί, δεν ξέρω εάν τελικά η δική μου χτύπησε τον αστυνομικό. Φοβήθηκα, τα έχασα και ξαναμπήκα στο γήπεδο. Δεν σημάδεψα τον αστυνομικό. Δεν ήθελα να κάνω κακό. Εάν πράγματι η δική μου φωτοβολίδα τον τραυμάτισε ζητώ συγγνώμη από τον ίδιο και την οικογένειά του. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός και μετανιώνω για ό,τι συνέβη», καταλήγει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT