Κύκλωμα κοκαΐνης: Οι διάλογοι των επίορκων λιμενικών – Ο ρόλος του διοικητή

Κύκλωμα κοκαΐνης: Οι διάλογοι των επίορκων λιμενικών – Ο ρόλος του διοικητή

«Γατάκια», «μηχανάκια» και «τηλέφωνα», είναι μερικά από τα «συνθηματικά» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης στις μεταξύ τους συνομιλίες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα ή Τετάρτη μπορεί να της πάρω δύο “γατάκια”. Τα έχω βρει εδώ από κάτω». Πρόκειται για συνομιλία που κατέγραψε η Αστυνομία ανάμεσα στον 41χρονο από την ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και την 71χρονη έγκλειστη φυλακών Κορυδαλλού. Με τον όρο «γατάκια» εννοούν πακέτα κοκαΐνης.

Κατηγορούνται ότι συμμετέχουν στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στον Πειραιά κατασχεμένη κοκαΐνη που φυλασσόταν σε αποθήκη του λιμεναρχείου.

Στην ίδια ομάδα φέρονται να συμμετέχουν ο επικεφαλής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και ακόμα 14 άτομα.

Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε τον Οκτώβριο με αφορμή πληροφορίες που ενέπλεκαν στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (φέρει τον βαθμό του σημαιοφόρου) και μέλος της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών σε διακίνηση κοκαΐνης.

Οι «Αδιάφθοροι» τον έθεσαν υπό φυσική επιτήρηση ενώ έκαναν και άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο συλλέγοντας πληροφορίες για τα μέλη και τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης.

Στα επίσημα δικαστικά έγγραφα έχουν συμπεριληφθεί συνομιλίες της 71χρονης έγκλειστης στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που σημειωτέον περιγράφεται ως αρχηγός του κυκλώματος με τον 41 ετών σημαιοφόρο ή «ανιψιό» όπως είναι το παρατσούκλι του. 

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες, συγκεκριμένα συνθηματικά προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτά από τις αρχές τα όσα λένε, σε περίπτωση που παρακολουθούνταν.

Ενδεικτικά, όταν μιλούσαν για «μηχανάκια», «πληροφορίες», «τηλέφωνα» εννοούσαν τις ποσότητες ναρκωτικών, ενώ όταν μιλούσαν για «γατάκια» έκαναν λόγο για κιλά κοκαΐνης. Σε συνομιλία που φέρνει στο φως η «Κ» ο 41χρονος που συνομιλεί με την 71χρονη κανονίζουν να μεταφέρουν 2 κιλά κοκαΐνης.

Α: Πήρες την …; 

Σ: Σήμερα όχι θα πάω από εκεί μετά.

Α: Δεν ξέρω κανόνισέ τα.

Σ: Α, θα την πάρω εγώ τηλέφωνο. Δεν ξέρω σήμερα ή Τετάρτη μπορεί να της πάρω δύο «γατάκια». Τα έχω βρει εδώ από κάτω.

Α: Ναι, εντάξει. Για να πάρω τον κτηνίατρο αν είναι να κανονίσω. 

Σ: Δεν ξέρω για ποιον λόγο ήρθε εδώ πέρα τέτοια. Είχαμε εδώ πέρα ένα θέμα με την από πάνω μας, που είχε 20 «γατιά» μέσα στο σπίτι. 

Σε άλλη συνομιλία τους, ο 41χρονος αξιωματικός του Λιμενικού ακούγεται να λέει στη φερόμενη ως αρχηγό του κυκλώματος: «Μπορεί να πάω στη Δέσποινα, να της πάω κανένα γαλακτομπούρεκο. Ενα – δύο…»

Σε ό,τι αφορά στον προϊστάμενο της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προκύπτει μεταξύ άλλων το εξής:

Στις 16 Δεκεμβρίου λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του πήγε στο λιμεναρχείο και απασχόλησε τον αξιωματικό υπηρεσίας δίνοντας τη δυνατότητα στον σημαιοφόρο να μπει μόνος του στον χώρο φύλαξης των ναρκωτικών και να αφαιρέσει ποσότητες κοκαΐνης. 

Οι συλληφθέντες έχουν πάρει προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή