Λιμενικό – Κοκαΐνη: Η κόλλα πλακιδίων, ο ρόλος του «ανιψιού» και η έγκλειστη αρχηγός

Λιμενικό – Κοκαΐνη: Η κόλλα πλακιδίων, ο ρόλος του «ανιψιού» και η έγκλειστη αρχηγός

Η υπόθεση διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ήρθε στο φως από έρευνα των «Αδιάφθορων», η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Πώς αντικαθιστούσαν την κοκαΐνη που αφαιρούσαν από την αποθήκη με τις κατασχεμένες ουσίες

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κόλλα πλακιδίων σε σκόνη αντικαθιστούσαν την κοκαΐνη που αφαιρούσαν από την αποθήκη με τα κατασχεμένα ναρκωτικά τα δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά που συνελήφθησαν την Κυριακή από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κι αυτό προκειμένου οι σάκοι με τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που είχαν ζυγιστεί και σφραγιστεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους, να μην αποδειχθούν λιποβαρείς κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης –παρουσία εισαγγελέα– τη στιγμή της καύσης τους. Στο πλαίσιο της έρευνας μάλιστα διαπιστώθηκε ότι συνολικά τρεις σάκοι με κατασχεμένα ναρκωτικά που φυλάσσονταν στην αποθήκη του Κεντρικού Λιμεναρχείου έφεραν παραβιασμένες σφραγίδες. Οι δύο περιείχαν κοκαΐνη 355 κιλών που είχε κατασχεθεί σε κοντέινερ με μπανάνες στο Γ΄ Τελωνείο του Πειραιά και ο τρίτος 46 κιλά κόκας που είχαν κατάσχει τα ίδια τα κατηγορούμενα στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Αφορμή υπήρξαν πληροφορίες που ενέπλεκαν στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (φέρει τον βαθμό του σημαιοφόρου) και μέλος της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών σε διακίνηση κοκαΐνης.

Οι «Αδιάφθοροι» έθεσαν τον ύποπτο, που σημειωτέον είναι γνωστός με το προσωνύμιο «ανιψιός», υπό φυσική επιτήρηση ενώ έκαναν και άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο συλλέγοντας πληροφορίες για τα μέλη και τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία κατηγορείται να ανήκει. Προέκυψε λοιπόν ότι στην ομάδα συμμετείχαν συνολικά 16 άτομα εκ των οποίων τρεις είναι κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας.

Ρόλος αρχηγού μάλιστα αποδίδεται σε μια 71χρονη έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, η οποία έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Στις μεταξύ τους συνομιλίες τα διωκόμενα μέλη του κυκλώματος αποκαλούσαν την 71χρονη «θεία». Από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση και για τον επικεφαλής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και άμεσου προϊσταμένου του σημαιοφόρου του Λ.Σ. Αυτός εξάλλου είχε τον κωδικό ασφαλείας αλλά και τα κλειδιά για την πρόσβαση στην αποθήκη φύλαξης των κατασχεμένων ναρκωτικών, ενώ τα στελέχη της υπηρεσίας που κατέθεσαν ως μάρτυρες στη διαδικασία ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι «χωρίς την παρουσία του διοικητή κανείς δεν μπαίνει στην αποθήκη». 

Η σύλληψη των υπόπτων έγινε την Κυριακή και ενώ ο 41 ετών σημαιοφόρος ή «ανιψιός» όπως είναι το παρατσούκλι του εκτιμάται ότι είχε αφαιρέσει κοκαΐνη από την αποθήκη με τα κατασχεμένα ναρκωτικά προκειμένου να την παραδώσει στους συνεργούς του για περαιτέρω διακίνηση. Μάλιστα, οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν διαπιστώσει ότι το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στην αποθήκη σταμάτησε προσωρινά να λειτουργεί κατά τη στιγμή που πιθανολογείται ότι ύποπτος σημαιοφόρος του Λιμενικού αφαίρεσε ποσότητα κατασχεμένης κοκαΐνης. Συνελήφθη έξω από σπίτι-κρησφύγετο στην οδό Αισχύλου στο Κερατσίνι έχοντας στην μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας του 5 κιλά κόκα.

Στη θέα των αστυνομικών αντιστάθηκε και ακολούθησε πάλη μέχρι τη σύλληψή του. Ακόμα 2 κιλά βρέθηκαν στο σπίτι του, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η υπεξαιρεθείσα ποσότητα ήταν μικρότερη αλλά ότι ο ίδιος είχε φροντίσει να την πολλαπλασιάσει νοθεύοντάς τη με σόδα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή