Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών κινητό, υλικό από κάμερες και ένα λευκό βαν

Βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ: Στο μικροσκόπιο των Αρχών κινητό, υλικό από κάμερες και ένα λευκό βαν

Η αυτοσχέδια βόμβα εξετάζεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες για την ταυτοποίηση του ατόμου ή των ατόμων που εμπλέκονται στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, επιχειρούν να συλλέξουν οι Αρχές.

Η αυτοσχέδια βόμβα εξετάζεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, στο κινητό τηλέφωνο από το οποίο πραγματοποιήθηκε η προειδοποιητική κλήση για την τοποθέτηση του μηχανισμού στην περίμετρο της έδρας των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το τηλεφώνημα έγινε από κινητό τηλέφωνο το οποίο ενεργοποίησε μια κάμερα κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα. Στόχος των ερευνών είναι η προσπάθεια ιχνηλάτησης του στίγματος του συγκεκριμένου κινητού. 

Παράλληλα, οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την κίνηση ενός λευκού βαν, το οποίο εντοπίστηκε από τον αξιωματικό της υπηρεσίας να κινείται γύρω από την περίμετρο της εγκατάστασης και θεωρήθηκε «ύποπτο».

Παρά το γεγονός πως οι δύο κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά της εγκατάστασης δεν καταγράφουν το υλικό, οι Αρχές θα επιδιώξουν να διασταυρώσουν την κίνηση του επίμαχου οχήματος από τις υπόλοιπες κάμερες κατά μήκος της οδού Κοκκινοπούλου (κάμερες κυκλοφορίας και ασφαλείας), προκειμένου να ελέγξουν πιθανή κίνηση που σχετίζεται χωρικά ή χρονικά με την τοποθέτηση του μηχανισμού.

Επιπλέον, εκτίμηση των ανδρών της αντιτρομοκρατικής είναι ότι ο δράστης ενδεχομένως βγήκε από την Πολυτεχνειούπολη ή εισήλθε σε αυτήν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού. Η εκτίμηση αυτή συνδέεται με το γεγονός πως η βόμβα τοποθετήθηκε μεσημεριανές ώρες, γεγονός ασυνήθιστο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Οπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ο μηχανισμός τοποθετήθηκε κοντά σε σημείο όπου υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν οι δράστες το γνώριζαν.

Σημειώνεται επίσης ότι σε περιπτώσεις που δεν εκρήγνυται ο μηχανισμός, οι δράστες δεν συνηθίζουν να δημοσιοποιούν ανάληψη ευθύνης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η πράξη ενδεχομένως «αντανακλά» προσπάθεια δημιουργίας νέας οργάνωσης, με συμβουλές και οδηγίες από παλαιότερους.

Για λόγους ασφαλείας και καλύτερης επόπτευσης του χώρου, το πρωί της Τετάρτης υπάλληλοι του Δήμου Ζωγράφου θα προχωρήσουν στο κλάδεμα των δέντρων, περιμετρικά της έδρας των ΜΑΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή