ΑΣΕΠ: «Μην περιμένετε να ανοίξετε την αίτησή σας για να αποφασίσετε»

ΑΣΕΠ: «Μην περιμένετε να ανοίξετε την αίτησή σας για να αποφασίσετε»

Εως και τις 15 Ιανουαρίου η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 4.276 θέσεων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες, 27 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) του περασμένου Μαρτίου, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πλήρωση 4.276 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου.

Στην ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο ζητεί από τους υποψηφίους να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να καταχωρίσουν την αίτησή τους καθώς τυχόν υπερφόρτωση του δικτύου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδυναμία υποβολής της αίτησης, «γεγονός για το οποίο ο ΑΣΕΠ δεν φέρει καμία ευθύνη», όπως τονίζεται. Καθώς η προκήρυξη που αφορά τις θέσεις για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι πάνω από 800 σελίδες, το ΑΣΕΠ συμβουλεύει τους εν δυνάμει υποψηφίους να έχουν καταγράψει τις θέσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται πριν μπουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. «Μην περιμένετε να ανοίξετε την αίτησή σας και την ώρα εκείνη να αποφασίσετε ποιες θέσεις θα ‘”χτυπήσετε” και με τι σειρά. Θα ταλαιπωρηθείτε εσείς και θα ταλαιπωρήσετε και τους συναδέλφους σας (σ.σ. που δεν θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα) χάνοντας πολλή ώρα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου. Επίσης, όπως έχει τονίσει, είναι σημαντικό να μην υποβάλει κάποιος αίτηση για θέση την οποία δεν πρόκειται να αποδεχτεί εφόσον επιλεγεί, καθώς με αυτόν τον τρόπο καθυστερεί η επιλογή των εργαζομένων για τις διαθέσιμες θέσεις.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, υπολογίζεται ότι ένας στους δύο υποψηφίους που θα υποβάλουν αίτηση σε αυτή την προκήρυξη (3ΓΒ/2023) θα διοριστεί σε μόνιμη θέση στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι για να υποβάλει κάποιος αίτηση θα πρέπει να είναι ένας από τους περίπου 14.837 επιτυχόντες στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (12.691 επιτυχόντες κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 2.146 επιτυχόντες Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2023. Η γραπτή εξέταση είχε γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά 527 εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ αντιδράσεις είχε προκαλέσει το τεστ δεξιοτήτων το οποίο για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονταν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Στον διαγωνισμό είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 110.000 άνθρωποι, ωστόσο τελικά προσήλθαν στις εξετάσεις συνολικά 76.799 υποψήφιοι (ποσοστό 70% όσων είχαν δηλώσει αρχικά). Μόνο το 19,35% συγκέντρωσε την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης ώστε να καταγραφεί στη λίστα των επιτυχόντων από τους οποίους το ΑΣΕΠ θα αντλήσει τους υποψηφίους για θέσεις στο Δημόσιο τα δύο επόμενα χρόνια. Δέκα μήνες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη προκήρυξη για την πλήρωση 4.276 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο για τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Εχουν γίνει δύο ακόμα προκηρύξεις για επιτυχόντες στον διαγωνισμό, μία για 1.843 υποψηφίους τεχνολογικής εκπαίδευσης και μία ακόμα για 141 άτομα για την υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή