Κολωνός: Οι 300 σελίδες μαρτυρούν τη φρίκη της 12χρονης

Κολωνός: Οι 300 σελίδες μαρτυρούν τη φρίκη της 12χρονης

Αρχισε η δίκη για τη σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού στον Κολωνό – Επίθεση στον Μίχο από την αμετανόητη μητέρα – Στις 10 του μηνός η συνέχεια της υπόθεσης

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεκλεισμένων των θυρών αποφασίστηκε να διεξαχθεί η δίκη με βασικούς κατηγορούμενους έναν επιχειρηματία στον Κολωνό και τη μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού 12 χρόνων, που υπέστη βάναυση σεξουαλική εκμετάλλευση με σκοπό να προσπορίζονται οι κατηγορούμενοι οικονομικά οφέλη. Στο εδώλιο εκτός από τους δύο βασικούς κατηγορούμενους βρέθηκαν χθες και άλλα 26 άτομα, που είχαν έρθει σε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη, ενώ το βαρύ κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί από ενδελεχή έρευνα των δικαστικών αρχών, συγκλονίζει για τη φρικτή εκμετάλλευση του ανήλικου κοριτσιού με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία Ηλία Μίχο, ο οποίος διατηρούσε στον Κολωνό μίνι μάρκετ, αλλά και τον ρόλο και τη συμμετοχή της μητέρας του κοριτσιού που βοηθούσε στη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού της.

Η ίδια χθες, αν και το κατηγορητήριο εναντίον της είναι βαρύ, επιχείρησε να πείσει για τη μη εμπλοκή της στην υπόθεση, καθώς επιτέθηκε στον Ηλία Μίχο, ενώ τα παιδιά της ισχυρίζονται ότι η μητέρα τους δεν είχε σχέση με τα όσα φρικτά συνέβαιναν. Βέβαια, το βούλευμα με το οποίο οδηγήθηκε η υπόθεση στο εδώλιο περιλαμβάνει συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπλοκή της μητέρας, ενώ οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας για να εκδίδει το κοριτσάκι είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Ειδικότερα, στις 300 σελίδες του βουλεύματος παραπομπής στη δίκη περιγράφεται πώς εκτυλίχθηκε η φρίκη στον Κολωνό. Η αρχή των εγκληματικών δράσεων ήταν όταν ο Ηλίας Μίχος «οδήγησε την ανήλικη στην αποθήκη του καταστήματός του με την πρόφαση να καθαρίσει και, αφού της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά, κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της…». Αυτή, σύμφωνα με το βούλευμα, ήταν η έναρξη του μαρτυρίου για το παιδί. Ενα μαρτύριο που περιγράφεται λεπτομερώς, με το παιδί να οδηγείται μέσα σε αυτοκίνητα σε απόμερα σημεία, κοντά σε σταθμούς μετρό ή και σε δωμάτια οίκων ανοχής για να ικανοποιηθούν οι «πελάτες», που συνήθως πλήρωναν 50 ευρώ.

Για τη μητέρα της 12χρονης, οι δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα παραπομπής σημειώνουν πως «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής, προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την, αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητάει συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της, χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και με το να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους, παρά το νεαρόν της ηλικίας της». Κατά τους δικαστές, η 37χρονη «προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Οσο για όσους κατηγορούνται ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με το κοριτσάκι, το βούλευμα τους επιρρίπτει βαριά ευθύνη και γι’ αυτό βρίσκονται πλέον στο εδώλιο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 του μηνός χωρίς την παρουσία πολιτών και εκπροσώπων του Τύπου, καθώς έγινε δεκτό να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή