Υπόθεση bullying στην Αγία Παρασκευή: Διώξεις στους ανηλίκους και στους γονείς τους

Υπόθεση bullying στην Αγία Παρασκευή: Διώξεις στους ανηλίκους και στους γονείς τους

Aντιμέτωποι με κακούργημα βρίσκονται πλέον οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση του άγριου bullying εις βάρος 14χρονου στην Aγία Παρασκευή

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δίνη βαριάς ποινικής δίωξης βρίσκονται πλέον οι τρεις ανήλικοι που προχώρησαν σε άγριο bullying εις βάρος 14χρονου στην Aγία Παρασκευή, με μεθόδους και πράξεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Και οι τρεις ανήλικοι δράστες, ένας από τους οποίους ήδη αποβλήθηκε από επώνυμο ιδιωτικό σχολείο όπου φοιτούσε μαζί με το θύμα, δεν συνελήφθησαν, καθώς εξαφανίστηκαν μετά το άγριο περιστατικό εξευτελισμού και ταπείνωσης του άτυχου παιδιού και οι γονείς τους δεν εμφανίστηκαν στις αστυνομικές αρχές. Ηδη, πέραν της ποινικής δίωξης για κακούργημα και πλημμελήματα κατά των τριών ανηλίκων, δίωξη ασκήθηκε και στους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας, αδίκημα εξαιρετικά ηθικά βαρύ για γονείς παιδιών που βρίσκονται στο δύσκολο στάδιο της ανηλικότητας και της εφηβείας.

Η υπόθεση στην Αγία Παρασκευή έχει προκαλέσει σοκ, όχι μόνον για το άγριο bullying που δέχθηκε ο ανήλικος, γεγονός δυστυχώς συνηθισμένο στις μέρες μας, αλλά και για τη συνέχεια των όσων συνέβησαν. Οι γονείς του παιδιού που υπέστη όσα υπέστη, δέχθηκαν απειλές και τηλεφωνήματα ότι θα πάθουν μεγάλη ζημιά επειδή πήγαν στην αστυνομία. Και το χειρότερο. Οι γονείς των ανηλίκων δραστών δεν εμφανίστηκαν στις αστυνομικές αρχές, έκρυψαν τα παιδιά τους και κρύφτηκαν και οι ίδιοι, δεν ζήτησαν συγγνώμη για όσα συνέβησαν, προκαλώντας προβληματισμό για τον τρόπο εποπτείας και ευθύνης των παιδιών τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη είναι κατηγορούμενοι. Για την ιστορία, τα αδικήματα που βαρύνουν τους τρεις ανήλικους είναι ληστεία από κοινού (βαρύ κακούργημα), σωματικές βλάβες, παράνομη βία, παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ηδη έχουν παραπεμφθεί σε ανακριτή ανηλίκων, ενώ οι γονείς θα δικαστούν χωριστά για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Δίωξη ασκήθηκε και στους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας – Το χρονικό του άγριου περιστατικού στην Αγία Παρασκευή.

Το νέο περιστατικό bullying μεταξύ ανηλίκων ήρθε στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή. Ο 14χρονος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τρεις ανηλίκους, ο ένας εκ των οποίων ήταν συμμαθητής του. Σύμφωνα με την καταγγελία, βγήκε από το σπίτι για βόλτα μαζί με τον σκύλο του, όταν συνάντησε τους τρεις δράστες ηλικίας 14 έως 16 ετών. Η συμμορία των ανηλίκων έψαξε τον 14χρονο, τον χτύπησε και τον ανάγκασε να βγάλει τα παπούτσια του και να περπατήσει ξυπόλυτος στον δρόμο. Παράλληλα τον κατέγραφαν με το κινητό τους τηλέφωνο. Επιπλέον, του πήραν για λίγη ώρα και τον σκύλο.

«Το παιδί είναι σε σοκ. Εχει υποστεί βασανισμό. Δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία το να χρειάζεται να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει αυτά τα οποία πέρασε», δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ένας άγνωστος μέσω Instagram απείλησε τον ίδιο πως θα τον χτυπήσει με όπλο τύπου μπερέτα. «Και οι τρεις έφηβοι που βασάνισαν τον γιο μου τού έδειξαν ένα φούσκωμα που είχαν στη ζώνη και του είπαν ότι με το γκλοκ (σ.σ.: πιστόλι) “θα σκοτώσουμε κι εσένα και την οικογένειά σου”», ανέφερε. Ο πατέρας του 13χρονου πρόσθεσε ότι κανένας από τους εμπλεκομένους ή τους γονείς τους δεν επικοινώνησε μαζί του, λέγοντας πως ο γιος του θα επέστρεφε την επόμενη μέρα στο σχολείο, όπου πηγαίνει και ένας εκ των φερόμενων δραστών. «Δεν ξέρω αν η παρουσία του βασανιστή του στον ίδιο χώρο είναι κάτι που μπορεί να διαχειριστεί», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή