Κολωνός: Αίτημα για συμπληρωματικές ερωτήσεις στη 13χρονη

Κολωνός: Αίτημα για συμπληρωματικές ερωτήσεις στη 13χρονη

Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα, οι απαντήσεις θα καταγραφούν, θα βιντεοσκοπηθούν και μετά θα διαβαστούν από το δικαστήριο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Εφετείο πραγματοποιείται σήμερα η δίκη των συνολικά 26 κατηγορούμενων για το κύκλωμα μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης στον Κολωνό.

Νωρίτερα, η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση της θείας του 13χρονου σήμερα θύματος. Η συγγενής του παιδιού ήταν η πρώτη πριν από 15 μήνες που κατήγγειλε την υπόθεση στις αρχές. Σημειώνεται ότι πριν ξεκινήσει η κατάθεση της θείας, οι δικηγόροι των κατηγορούμενων υπέβαλαν αίτημα προς το δικαστήριο για να γίνουν συμπληρωματικές ερωτήσεις στο 13χρονο θύμα.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με φυσική κατάθεση του παιδιού στο δικαστήριο καθώς απαγορεύεται ρητά από τον νόμο να καταθέσει ανήλικος σε δίκη. Εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα, αυτό που μπορεί να γίνει είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «Σπίτι του Παιδιού», παρουσία ψυχολόγου, το παιδί να απαντήσει σε προσυμφωνημένες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις θα καταγραφούν, θα βιντεοσκοπηθούν και μετά θα διαβαστούν από το δικαστήριο.

Αφού αναγνώστηκε το κατηγορητήριο, τον λόγο έλαβε ο συνήγορος που εκπροσωπεί τον βασικό κατηγορούμενο, τον 54χρονο Ηλία Μίχο, ο οποίος υποστηρίζει ότι αποδέχεται την πράξη της σεξουαλικής κακοποίησης στην ανήλικη, την ονομάζει «σεξουαλική συνεύρεση», αλλά αρνείται τον βιασμό και την κατηγορία της μαστροπείας.

Επίσης, τον λόγο έλαβε και ο συνήγορος της 38χρονης κατηγορούμενης μητέρας του παιδιού, που είπε ότι παραδέχεται ότι έστελνε εκβιαστικά μηνύματα στον βασικό κατηγορούμενο προκειμένου να της δώσει χρήματα. Ωστόσο, αρνείται τις δύο βασικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, τη διακεκριμένη μαστροπεία αλλά και τη διακεκριμένη διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή