Κορωνοϊός: Χωρίς επικαιροποιημένο εμβόλιο τα θύματα

Κορωνοϊός: Χωρίς επικαιροποιημένο εμβόλιο τα θύματα

Εως και χθες το πρωί, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 78 ασθενείς με COVID-19

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιδημία των αναπνευστικών λοιμώξεων στη χώρα μας. Την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν μία στις πέντε επισκέψεις στα ιατρεία παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων αφορούσε περιστατικά με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, με τον ιό της γρίπης να αποτελεί το συχνότερο αίτιο – τουλάχιστον στο 40% των περιστατικών. Αντίθετα, μικρή υποχώρηση καταγράφεται στη θετικότητα της COVID-19, η οποία ωστόσο παραμένει επικίνδυνη, ειδικά για ηλικιωμένα άτομα και άτομα με υποκείμενα νοσήματα, χωρίς προστασία από τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκαν 93 θάνατοι ασθενών με COVID-19, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων (72). Υπενθυμίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο έως και την περασμένη Κυριακή, μόλις δύο από τους ασθενείς που κατέληξαν λόγω της COVID-19 είχαν λάβει το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Εως και χθες το πρωί, νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 78 ασθενείς με COVID-19.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε υποχώρηση στον αριθμό των απλών νοσηλειών λόγω της COVID-19, καθώς καταγράφηκαν 1.679 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία, έναντι 1.818 την τελευταία εβδομάδα του 2023. Σε ό,τι αφορά τη γρίπη, την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 14 νέα σοβαρά κρούσματα της νόσου, ενώ έως και την περασμένη Κυριακή είχαν δηλωθεί 11 θάνατοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή