Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για δάσος 300.000 δέντρων στην Ευκαρπία

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο για δάσος 300.000 δέντρων στην Ευκαρπία

Το σχέδιο προβλέπει τη φύτευση 300.000 δέντρων σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και μονοπατιών, την κατασκευή υποδομών για δασική αναψυχή και το πότισμα των δένδρων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημιουργία περιαστικού δάσους στην Ευκαρπία ήταν το αντικείμενο συνάντησης του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Ασλανίδη, με τον επιχειρηματία, Σταύρο Ανδρεάδη. Το δάσος 300.000 δέντρων θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία και δωρεά του επιχειρηματία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το σχέδιο προβλέπει τη φύτευση 300.000 δέντρων σε έκταση 3.000 στρεμμάτων, τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων και μονοπατιών, την κατασκευή υποδομών για δασική αναψυχή και το πότισμα των δένδρων.

Ο κ. Ανδρεάδης παρουσίασε τα σχέδια και αρκετές παραμέτρους της πρωτοβουλίας του και σημείωσε ότι βάσει του σχεδίου προτίθεται να αναλάβει το κόστος συντήρησής του για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την αποπεράτωσή του.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Παύλου Μελά ευχαρίστησε τον κ. Ανδρεάδη για τη δωρεά του και δεσμεύτηκε να στηρίξει «με κάθε τρόπο» την προσπάθεια υλοποίησης.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισκεφθούν τον χώρο στο προσεχές μέλλον. «Αγκαλιάζουμε αυτήν την πρωτοβουλία, θα τη στηρίξουμε και θα εργαστούμε για να τη δούμε να υλοποιείται» τόνισε ο κ. Ασλανίδης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή