Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πραγματοποίησαν το πρωί κουκουλοφόροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 9.00, περίπου σαράντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εισήλθαν στο κτίριο, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας ζημιές, ενώ προχώρησαν και σε κατάληψή του, η οποία έληξε λίγη ώρα αργότερα.

Στο κτίριο την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν διοικητικοί υπάλληλοι και επικράτησε πανικός.

Σύμφωνα με στελέχη του ιδρύματος, κύριος λόγος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση, πριν από δύο μήνες, χώρου που τελούσε υπό κατάληψη, στο κτίριο των χημικών μηχανικών του ΕΜΠ. 

Ωστόσο μέρος των συνθημάτων που ακούστηκαν αφορούσαν και το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.  

Εκλήθη η αστυνομία μετά την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης. Η παρουσία της, ωστόσο, προκάλεσε τις αντιδράσεις των φοιτητικών παρατάξεων που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολών, οι οποίοι έκαναν λόγο για παραβίαση του ασύλου. Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επτά προσαγωγές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή