Καταργήθηκαν οι δίκες για τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά

Καταργήθηκαν οι δίκες για τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά

Με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, λόγω νέας μελέτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαταργήθηκαν, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δίκες που είχαν ανοίξει με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής, των δήμων Κερατσινίου και Δραπετσώνας αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, για τα έργα επέκτασης στο λιμάνι, για λογαριασμό του ΟΛΠ και της Cosco.

H κατάργηση των δύο δικών έγινε για τυπικούς λόγους, όπως αναφέρεται και στις αποφάσεις, καθώς ελήφθη νέα απόφαση τον περασμένο Σεπτέμβριο για μελέτη περιβαλλοντικών όρων σε αντικατάσταση της τότε υπάρχουσας, η οποία και ήταν το αντικείμενο της δικαστικής κρίσης. Οι αποφάσεις εκδόθηκαν υπό την προεδρία της προέδρου του ΣτΕ, Ευαγγελίας Νίκα, έπειτα από εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας, Μαρίας Σωτηροπούλου.

Στο σκεπτικό τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η κατάργηση των δικών έγινε με την αιτιολογία ότι «εκδόθηκε νέα απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στις 15.9.2023, η οποία αντικατέστησε την πρώτη προσβαλλόμενη πράξη, και ότι, κατόπιν αυτού, έχει παύσει να ισχύει και η δεύτερη προσβαλλόμενη έγκριση της ΤΕΠΕΜ».

Ως προς την αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι «για την έγκυρη άσκηση ενδίκου βοηθήματος ή μέσου από Δικηγορικό Σύλλογο ενώπιον του ΣτΕ απαιτείται η παροχή πληρεξουσιότητας στον υπογράφοντα δικηγόρο ή στον παριστάμενο κατά τη συζήτηση στο ακροατήριο από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, χωρίς να αρκεί η προσκόμιση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου».

Επισημαίνεται πως και οι δύο αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή