Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για εκδήλωση της νεολαίας της «Χρυσής Αυγής»

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για εκδήλωση της νεολαίας της «Χρυσής Αυγής»

Τα διερευνώμενα αδικήματα αφορούν, μεταξύ άλλων, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ρατσιστική βία και παραβάσεις του νόμου περί φωτοβολίδων. Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε, παραμονές της Πρωτοχρονιάς, η νεολαία της Χρυσής Αυγής στα πρώην γραφεία της, στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί διαδικτυακό κάλεσμα των διοργανωτών, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονταν τα εξής: «Ενα ακόμα επιτυχημένο αγωνιστικό έτος φτάνει στο τέλος του και, ως Μέτωπο Νεολαίας, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι με τη δράση και το έργο που καταφέραμε να προσφέρουμε, υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες».

Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, στην εκδήλωση χρησιμοποιήθηκαν πυρσοί και διάφορα σύμβολα. Υστερα από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται μια σειρά από αδικήματα.

Με βάση την εισαγγελική παραγγελία, τα διερευνώμενα αδικήματα αφορούν την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τη σύνδεση με ρατσιστική βία, παραβάσεις του νόμου περί φωτοβολίδων κ.ά.

Επισημαίνεται πως η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT