Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της Εκκλησίας», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης, αναφερόμενος στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για το τη στάση της Εκκλησίας είπε, μεταξύ άλλων: «Γιατί να μη γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή;», υπογραμμίζοντας ότι η Ιεραρχία θα αποφασίσει για τη στάση της Εκκλησίας, η οποία οφείλει να ενημερώσει το ποίμνιο.

«Θα συνέλθει η ιεραρχία και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας επισήμως (…) Και στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό, θα το κάνει. Αν δεν θέλει, όχι». 

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο-τρεις ημέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος (…).

Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δεν θέλει, όχι. Το ποίμνιο να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πώς θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν.

Πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες; Πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

(…) Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει οτιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη.

Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή