50 χρόνια Μεταπολίτευση: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας

50 χρόνια Μεταπολίτευση: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας

Συνδιοργανωτές, η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE).

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) συνδιοργανώνουν ένα μεγάλο συνέδριο με θέμα «50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: Τα επιτεύγματα και τα ελλείμματα της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας». Στο συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και δημοσιογράφοι. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργοί θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις ιστορικού απολογισμού και προβληματισμού για το μέλλον.

Ο καθηγητής του Columbia University και γνωστός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πως τοποθετείται η περίοδος της Μεταπολίτευσης στα 200 χρόνια του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Πολιτικοί και τεχνοκράτες που χειρίστηκαν κρίσιμους τομείς θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις ειδικών και δημοσιογράφων σε ξεχωριστά πάνελς. 

Στο τέλος του συνεδρίου θα τεθεί το ερώτημα για τις πιο σημαντικές μεταρρυθμιστικές εκκρεμότητες της Ελλάδας σε μια μεγάλη συζήτηση με την συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα, Στάθη Καλύβα, Hugo Dixon, Kevin Featherstone, Χριστίνα Κουλούρη.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 29/2 έως τις 2/3 στην Εθνική Πινακοθήκη

Η οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από τον καθηγητή και Διευθυντή του ΜΙΕΤ Κώστα Κωστή, τον καθηγητή Μαρκ Μαζάουερ, την εκτελεστική διευθύντρια του  Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Elaine Papoulias, τον καθηγητή του LSE Kevin Featherstone και τον Διευθυντή της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Αλέξη Παπαχελά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή