Μπλόκα αγροτών: Χημικά στην Καρδίτσα – Ενας τραυματίας και μία προσαγωγή

Μπλόκα αγροτών: Χημικά στην Καρδίτσα – Ενας τραυματίας και μία προσαγωγή

Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καρδίτσα, στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες, επί του αυτοκινητόδρομου Ε65

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καρδίτσα, στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες, επί του αυτοκινητόδρομου Ε65. Οι αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιχείρησαν να εκκενώσουν τον αυτοκινητόδρομο.

Ακολούθησαν έντονες λογομαχίες οι οποίες οδήγησαν σε επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας αγρότης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ υπήρξε και προσαγωγή ενός αγρότη, ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα τρακτέρ παραμένουν στον κυκλικό κόμβο έξω από την Καρδίτσα.

Εκπρόσωποι των αγροτών κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αντί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους επιλέγει, για ακόμη μια φορά «τον αυταρχισμό και την καταστολή».

«Δεν θα κάνουμε πίσω, την Εθνική θα την πατήσουν τα λάστιχα των αγροτών γι’ αυτό όσο πιο αναίμακτα γίνει, τόσο πιο ωραία και ήσυχα θα διαμαρτυρηθούμε για να δείξουμε τα προβλήματά μας. Είστε παιδιά δικά μας, ελάτε μαζί μας και πετάξτε μια μούντζα σε αυτούς που σας έχουν φέρει σε αδιέξοδο και σας βάζουν να χτυπάτε μάνα, πατέρα και μπαρμπάδες», φώναζε σε έναν αστυνομικό ένας εξοργισμένος αγρότης.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο

Σε τροποποίηση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές. Με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, τροποποιούνται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως ακολούθως:

* άρση της εκτροπής στον κόμβο Ανάβρας και στον κόμβο Προαστίου και

* τη συνέχεια του αποκλεισμού εισόδου – εξόδου στον ανισόπεδο κόμβο Καρδίτσας, αμφίπλευρα

Η είσοδος και έξοδος των οχημάτων που προορίζονταν για τον κόμβο Καρδίτσας θα διεξάγεται από τις επόμενες ή προηγούμενες εισόδους και εξόδους του Αυτοκινητόδρομου Ε65 (ανάλογα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας).

 

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή