Ο Ψηφιακός Βοηθός του Gov.gr «μιλάει» πλέον 25 γλώσσες

Ο Ψηφιακός Βοηθός του Gov.gr «μιλάει» πλέον 25 γλώσσες

Τον πολύγλωσσο «Ψηφιακό Βοηθό», mAigov, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι υπουργοί Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 300 χιλιάδες διάλογοι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πολύγλωσσο «Ψηφιακό Βοηθό», mAigov, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα διάδρασης των πολιτών με το Δημόσιο σε 25 γλώσσες, παρουσίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πλέον οι πολίτες, από όπου και αν βρίσκονται, έχουν τη δυνατότητα να «συνομιλήσουν» με τον «Ψηφιακό Βοηθό» στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και στα αλβανικά, προκειμένου να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τις διοικητικές διαδικασίες που παρέχονται.

Η «συνομιλία» μπορεί να πραγματοποιηθεί από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή, με την υποβολή ερωτήματος γραπτά ή φωνητικά. Ο «Ψηφιακός Βοηθός» βοηθάει τους πολίτες να εντοπίσουν με τρόπο απλό και φιλικό την υπηρεσία που αναζητούν, ενώ στο τέλος της «συνομιλίας» έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την εφαρμογή.

«Οραμα για μια χώρα εξωστρεφή και φιλική»

«Κάθε μέρα που αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, είναι μία μέρα σημαντική για το διοικητικό σύστημα της χώρας μας. Ο στόχος του Στρατηγικού Σχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για τους ομογενείς είναι να φέρει κοντά στη Μητρόπολη ολόκληρο τον Ελληνισμό. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών γιατί εξωτερική πολιτική δεν σημαίνει μόνο το να στηρίζεις τα εθνικά συμφέροντα στη διεθνή αρένα, αλλά να στηρίζεις και τον Ελληνισμό απανταχού», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε πως «το mAigov έχει πραγματοποιήσει, μέχρι στιγμής, περισσότερους από 300.000 διαλόγους και χαιρόμαστε πολύ διότι στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωράμε δυναμικά, πρωτοπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συμβάλλουμε στο όραμα για μια χώρα εξωστρεφή και φιλική».

Ο Ψηφιακός Βοηθός του Gov.gr «μιλάει» πλέον 25 γλώσσες-1
Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πώς λειτουργεί ο Ψηφιακός Βοηθός

Επισημαίνεται πως η αναζήτηση του «Ψηφιακού Βοηθού» περιλαμβάνει τις, έως σήμερα, 1.670 υπηρεσίες του gov.gr και τις 3.296 διοικητικές διαδικασίες του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών «MITOS». Το μοντέλο έχει συλλογιστική και απαντάει με βάση τα στοιχεία που καταχωρούνται. Λαμβάνει υπόψη την αρχική ερώτηση και διατηρεί στη μνήμη του τη συνομιλία κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη εμπειρία για κάθε χρήστη. Από την έναρξη λειτουργίας του «Ψηφιακού Βοηθού» έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 300 χιλιάδες διάλογοι.

Οι διάλογοι αυτοί πλέον μπορούν να πραγματοποιούνται στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (αγγλικά, βουλγαρικά, γαλλικά, γερμανικά, δανικά, ελληνικά, εσθονικά, ιρλανδικά, ισπανικά, ιταλικά, κροατικά, λετονικά, λιθουανικά, μαλτέζικα, ολλανδικά, ουγγρικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά, σλοβακικά, σλοβένικα, σουηδικά, τσεχικά, φινλανδικά) καθώς και στα αλβανικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT