Το Πάσχα στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα του άξονα Ε65, από Λαμία έως Ξυνιάδα

Το Πάσχα στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα του άξονα Ε65, από Λαμία έως Ξυνιάδα

Ταυτόχρονα θα παραδοθεί και το πρώτο κομμάτι του βόρειου τμήματος του Ε65, από Τρίκαλα έως Καλαμπάκα, δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο αυτοκινητόδρομο 137 χιλιομέτρων.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Μαΐου, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το νότιο τμήμα του Ε65, από Λαμία έως Ξυνιάδα. Αυτό δήλωσε επισκεπτόμενος σήμερα τα έργα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. Ταυτόχρονα θα παραδοθεί και το πρώτο κομμάτι του βόρειου τμήματος του Ε65, από Τρίκαλα έως Καλαμπάκα, δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο αυτοκινητόδρομο 137 χιλιομέτρων.

«Η πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι την Καλαμπάκα είναι εξαιρετική. Έχει ολοκληρωθεί το 97% – 98», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. «Τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024. Τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία».

Το βόρειο και το νότιο τμήμα του Ε65 κατασκευάζονται από την κοινοπραξία Κεντρική Οδός (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), η οποία θα αναλάβει και τη λειτουργία τους για λογαριασμό του Δημοσίου μετά την ολοκλήρωσή τους. Σήμερα βρίσκονται σε κυκλοφορία τα πρώτα 14,2 χλμ του άξονα, από Λαμία έως τον κόμβο Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου και υπό ολοκλήρωση τα επόμενα 18,1 χλμ από το Λιανοκλάδι έως την Ξυνιάδα. 

Εκεί ο δρόμος «κουμπώνει» με το τμήμα Ξυνιάδας- Τρικάλων, μήκους περίπου 80 χλμ, το οποίο έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2017. Να σημειωθεί πως όταν δοθεί σε κυκλοφορία το νότιο τμήμα, θα περιλαμβάνει έναν μετωπικό σταθμό διοδίων στο ύψος του κόμβου Καρπενησίου και ένα ΣΕΑ στο Λιανοκλάδι.

Απομένουν 70,5 χλμ, από τον κόμβο Τρικάλων έως τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό δυτικά των Γρεβενών (βόρειο τμήμα Ε65). Η πρόοδος του τμήματος ανέρχεται σήμερα στο 41%. Όμως όπως έχει εξαγγελθεί το πρώτο κομμάτι, από Τρίκαλα έως κόμβο Καλαμπάκας (μήκους 24,7 χλμ) θα παραδοθεί μαζί με το νότιο τμήμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή