Κακοκαιρία: Τι θα ισχύσει για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία

Κακοκαιρία: Τι θα ισχύσει για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία

Προληπτικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων και την εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν οι αρχές εξαιτίας της «επέλασης» της κακοκαιρίας «Avgi», η οποία αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προληπτικά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων και την εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν οι αρχές εξαιτίας της «επέλασης» της κακοκαιρίας «Avgi», η οποία αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία σε Εύβοια, Βοιωτία, καθώς και ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Στην Αττική, προβλέπεται τηλεκπαίδευση για τους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής – Αχαρνών, Κηφισιάς – Ωρωπού, Πεντέλης – Διονύσου και Παλλήνης.

Την ίδια στιγμή, συστήνεται η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, καθώς και στους δήμους της Αττικής, για τους οποίους τίθεται σε ισχύ η τηλεκπαίδευση. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε όσες περιπτώσεις «είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τα στοιχεία αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Επισημαίνεται επίσης πως από τη Δευτέρα στις 20:00 και μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 10:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα-Μάλγαρα.

Η πρόγνωση 

Από τις πρώτες ώρες της Δευτέρας σημειώνονται βροχωπτώσεις στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο κεντρικό Αιγαίο και στη Κρήτη. Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Από τη νύχτα οι βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα ενισχυθούν, θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο ενώ πρόσκαιρα έως το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική και Θράκη.

Οι χιονοπτώσεις έως το πρωί της Τρίτης θα επηρεάσουν και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στους χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, καθώς και το πρωί της Τρίτης.

Κακοκαιρία: Τι θα ισχύσει για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία-1
Κακοκαιρία: Τι θα ισχύσει για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή