Κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από Α/Κ Καλυφτάκη έως όρια ν. Αττικής

Κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από Α/Κ Καλυφτάκη έως όρια ν. Αττικής

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, τίθεται σε ισχύ από το βράδυ της Δευτέρας. Τα υπόλοιπα οχήματα οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, ανεξαρτήτως της χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, τίθεται σε ισχύ από το βράδυ της Δευτέρας, από τον Α/Κ Καλυφτάκη έως και τα όρια του ν. Αττικής (57,3ο χλμ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της κακοκαιρίας «Avgi».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Οδός, η κίνηση των φορτηγών, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, απαγορεύεται μέχρι το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου στις 10:00.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, τα Ι.Χ. οχήματα καθώς και τα λοιπά οχήματα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.

«Συνιστούμε στους οδηγούς να ενημερωθούν για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρείας στο 2295026900», επισημαίνει η Νέα Οδός. Συνιστά δε να φροντίσουν οι οδηγοί ώστε να υπάρχει επαρκής ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ των οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται επίσης πως από τη Δευτέρα στις 20:00 και μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 10:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα-Μάλγαρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή