Χαλάνδρι: Πώς οι πλαστοί πίνακες μιας νεκρής ζωγράφου οδήγησαν σε παλιό συνεργάτη της

Χαλάνδρι: Πώς οι πλαστοί πίνακες μιας νεκρής ζωγράφου οδήγησαν σε παλιό συνεργάτη της

Στο στόχαστρο, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, βρίσκονται τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα από την Αλβανία.  Ερευνες σε σπίτια και γκαλερί

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπογραφή της ζωγράφου, Οπυς Ζούνη, που έχει φύγει από τη ζωή, έφεραν οι πλαστοί πίνακες που πωλούσε ο 80χρονος μαζί με τους συνεργούς του. 

Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν οι γιοι της ζωγράφου εντόπισαν σε δημοπρασία γνωστού οίκου να πωλούνται οι πλαστοί πίνακες με την υπογραφή της μητέρας τους και απευθύνθηκαν στις Αρχές. 

Ετσι, έπειτα από στοχευμένες έρευνες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατάφεραν να εντοπίσουν τον 80χρονο, ο οποίος και συνελήφθη στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για παλιό συνεργάτη της Οπυς Ζούνη

Παράλληλα οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργοί του. Στο στόχαστρο, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, βρίσκονται τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα από την Αλβανία. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια και σε γκαλερί παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν 3 πλαστοί πινάκες και ένας πλαστός πίνακας «έργο-κολόνα», 6 αρχαία κινητά μνημεία και 11 βυζαντινές εικόνες.

Τα αρχαία μνημεία και οι βυζαντινές εικόνες μεταφέρθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας και εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και βυζαντινολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι η πλειονότητα εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα τεκμήρια θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή