Αίγινα: Δεύτερη υποβρύχια αυτοψία για τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότητσης

Αίγινα: Δεύτερη υποβρύχια αυτοψία για τον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότητσης

Θα γίνει προσπάθεια ελέγχου κάτω από την τσιμεντένια επίστρωση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότητσης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέα αυτοψία θα πραγματοποιήσουν δύτες του Λιμενικού στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης στην Αίγινα, καθώς στον πρώτο έλεγχο που διενεργήθηκε δεν κατέστη δυνατό να προκύψουν σαφείς ενδείξεις για χρήση εκρηκτικού μηχανισμού. Στη δεύτερη υποβρύχια αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί έως την Πέμπτη, θα γίνει προσπάθεια ελέγχου κάτω από την τσιμεντένια επίστρωση προκειμένου να υπάρχει πιο καθαρή εικόνα.

«Οσοι παίζουν παιχνίδια θα μας έχουν απέναντι». Αυτό δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο σημείο όπου έγινε η τέταρτη κατά σειρά δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς στην αποκατάσταση της βλάβης, αλλά το κυριότερο να αναβαθμίσουμε και να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε αυτή η κρίσιμη υποδομή να μην τύχει άλλης δολιοφθοράς».

Από τον όρμο Πέρανι ανοιχτά της Σαλαμίνας όπου μετέβη συνοδευόμενος από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση της Αίγινας, ενώ έχουν παραδοθεί 13,5 τόνοι πόσιμου νερού για τις άμεσες ανάγκες των πιο ευάλωτων κατοίκων του νησιού. «Σε όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν θα μένουμε απαθείς, θα είμαστε παρόντες για να μπορούμε να δίνουμε λύσεις», υπογράμμισε.

Θυμίζεται ότι την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, στην οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το νέο περιστατικό στον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ στην Αίγινα με χρήση εκρηκτικών. Ο αγωγός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές άλλες τρεις φορές – τον Ιανουάριο του 2020, τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2022.

Η παροχή νερού στο νησί της Αίγινας ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Απρίλιο του 2021 και κανονικά τον Ιανουάριο του 2022. Το 2022 και το 2023 μεταφέρθηκαν στο νησί 1,62 και 1,73 εκατ. κυβικά μέτρα νερού αντίστοιχα. Η τροφοδοσία νερού στο νησί έχει διακοπεί από τις 24 Ιανουαρίου. Εκτοτε η Αίγινα υδροδοτείται μέσω παλαιών γεωτρήσεων, αλλά χωρίς το νερό να είναι κατάλληλο για πόση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή